Deelproject 3: Steunend netwerk

Dit onderzoek is afgesloten. Doel van dit project was om de belemmerende en bevorderende factoren te achterhalen die netwerkleden van ouders met een verstandelijke beperking ervaren bij het bieden van ondersteuning. Ook de samenwerking tussen het sociale netwerk en de professionals stond centraal.

Dit deelonderzoek bestond uit twee verschillende fasen. In de eerste kwalitatieve fase maakten wij een inventarisatie van de ideeën, meningen en verhalen van een aantal netwerkleden. Dit hebben we gedaan door een aantal focusgroepen (groepsgesprekken) te organiseren, bestaande uit netwerkleden van ouders met een verstandelijke beperking. De geïnventariseerde gegevens uit de eerste fase van het onderzoek zijn vervolgens verwerkt tot een vragenlijst. In de tweede kwantitatieve fase van het onderzoek is deze vragenlijst verspreid onder een grotere groep netwerkleden van ouders die betrokken zijn bij het onderzoek ‘Wat Werkt?’. In totaal hebben 122 netwerkleden aan dit onderzoek meegewerkt.

Uitgevoerd door Jos de Kimpe & Carlijn Nieuwenhuis

Terug naar Wat Werkt? Voor ouders met (verstandelijke) beperkingen - 3 deelprojecten

Home

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten