Deelproject 1: Vragen en accepteren van ondersteuning

Het eerste deel van het onderzoek gaat over het contact tussen ouders en hun begeleiders. We hopen met dit deel van het onderzoek meer te weten te komen over hoe ouders en hun begeleiders het contact met elkaar ervaren. We denken dat we dit het beste kunnen leren van de ouders en begeleiders zelf.

Daarnaast is een belangrijk onderdeel in de project: hoe vragen ouders met een verstandelijke beperking nu om hulp en hoe accepteren zij hulp? Welke factoren voorspellen dit hulp-zoek-gedrag?

In dit deel van het onderzoek hebben ruim 150 ouders meegedaan. Bij hen kwamen we langs om vragenlijsten in te vullen en een interview af te nemen. Dit duurde ongeveer twee uur en de vragen gingen over de ouder zelf, hun kind(eren), de opvoeding en hun begeleiders. Ook aan de begeleiders van deze ouders vroegen we om vragenlijsten in te vullen over zichzelf, de ouder en hun contact met de ouder.

Uitgevoerd door Marieke Meppelder

Terug naar Wat Werkt? Voor ouders met (verstandelijke) beperkingen - 3 deelprojecten

Home

Verdieping

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten