Onderzoek

'Wat Werkt?' onderzoekt hoe ouders met een verstandelijke beperking het beste geholpen kunnen worden bij de opvoeding van hun kind. Het onderzoek bestaat uit drie deelprojecten die aansluiten bij beschermende factoren in gezinnen waar ouders een verstandelijke beperking hebben.

Deel 1: Vragen en accepteren van hulp - Voor ouders en hun begeleiders
Deel 2: Effectieve ondersteuning - Voor ouders
Deel 3: Steunend netwerk - Voor ouders en hun familie, vrienden en buren

Initiatief en uitvoering

Het onderzoek is ontstaan vanuit het landelijke werkgezelschap Ouderschap en Kinderwens. De Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit der Psychologie en Pedagogiek (pedagogische wetenschappen) voert het onderzoek uit in samenwerking met meerdere organisaties in de gehandicaptenzorg, die samen een consortium vormen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van Carlo SchuengelSabina Kef en Cees Janssen (tot oktober 2010).

Deelnemers consortium

Het 'Wat werkt?'-onderzoeksteam werkt samen met Gemiva-SVG Groep, Philadelphia, ASVZ, Vilans, Amerpoort, SIG, Cordaan, Triade, De Waerden, ’s Heerenloo en Syndion. Het onderzoek wordt mede gefinancierd door ZonMw in het kader van het programma Onderzoek voor mensen met verstandelijke beperkingen.

Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten